Начин на приготвяне
Първо бланшираме чушките. В тенджера слагаме вода с малко оцет да заври, щом заври, слагаме почистените чушки за 3-4 мин и ги вадим.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме със зехтина и малко вода. Щом остане на мазнина, слагаме подправките, без чубрицата и солта, за да си пуснат аромата.
Прибавяме нарязания стрък целина, задушаваме за 2-3 минути, добавяме доматите, доматената паста, каймата и след 5 минути, когато тя е фарширована, добавяме ориза и бульона, той трябва почти да покрие сместа, но не напълно.
Целта е да получим гъста и неводниста смес.
Варим десетина минути, сваляме от котлона добавяме солта, чубрицата и нарязаните магданоз и целина и оставяме да почине за около 15 минути.
Пълним чушките и тиквата, като в плънката за тиквата добавяме, ако има сос или малко вода, искаме да е по-водна.
Редим в тава леко поръсваме със зехтин и наливаме 1 пръст вода, печем във фурната на 210°-220° със вентилатор до готовност, като по време на печенето чушките се обръщат.
Сервирате пълнената тиква и чушки с кисело мляко по желание.
Източник: Dorothea Kyriakou от Кулинарна мрежа