Начин на приготвяне
От последната тиква приготвих най-вкусния крем с шоколад, ето как.
В тенджерка сипваме 300 мл прясно мляко, добавя се настъргана тиква и агаве сироп.
Загряваме на котлона и варим на умерен огън 5-6 минути, тиквата трябва да омекне.
Снема се и леко охладено се пасира на рядка каша.
В останалото прясно мляко се разбива царевично нишесте на кашичка, добавя се ванилията и сипваме в тенджерата, която оставяме на котлона да заври.
Разбърква се непрекъснато да се получи кремче и сваляме от котлона. Разпределя се в 4 стъклени чаши, отгоре се поръсва с канела за аромат, а в средата блокче черен шоколад.
От топлината шоколадът се разтопява, гребваш с лъжичка от вкусния крем и шоколада и си в Еая.
Кремът с тиква цигулка и шоколад е страхотен, жалко че свършиха тиквите!
Коментари