Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Ароматни рулца с круши и локум

Ароматни рулца с круши и локум

Ароматни рулца с круши и локум
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6 бр
"Дали тези ароматни рулца с круши и локум ще намерят място и сред вашите най-любими закуски?"

Необходими Продукти

  • кори - 3 бр. за сладкиши
  • круши - 2 - 3 бр.
  • захар - 6 ч.ч. кафява
  • канела - на вкус
  • захар - ванилова
  • масло
  • локум - Роза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите измиваме, белим, почистваме от семената и настъргваме на едро ренде. Всяка кора срязваме на половина и така получаваме шест по-малки кори за рулцата. Слагаме на плота половин кора. Напръскваме с разтопено краве масло. Прегъваме кората и слагаме в единия край нарязани парченца локум.

Поръсваме от настърганите круши и кафява захар. Ръсваме и канела на вкус. Страничните крайчета на кората прегъваме малко навътре и навиваме на рулце. Така няма да излиза плънката по време на печене.

По същия начин приготвяме и другите рулца. Слагаме в тавичка, покрита с хартия за печене, която сме намазани с разтопено масло. Отгоре всяко рулце намазваме с краве масло и слагаме да се изпекат в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Изпечените рулца поръсваме леко с ванилова захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: