Начин на приготвяне
Крушите измиваме, белим, почистваме от семената и настъргваме на едро ренде. Всяка кора срязваме на половина и така получаваме шест по-малки кори за рулцата. Слагаме на плота половин кора. Напръскваме с разтопено краве масло. Прегъваме кората и слагаме в единия край нарязани парченца локум.
Поръсваме от настърганите круши и кафява захар. Ръсваме и канела на вкус. Страничните крайчета на кората прегъваме малко навътре и навиваме на рулце. Така няма да излиза плънката по време на печене.
По същия начин приготвяме и другите рулца. Слагаме в тавичка, покрита с хартия за печене, която сме намазани с разтопено масло. Отгоре всяко рулце намазваме с краве масло и слагаме да се изпекат в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Изпечените рулца поръсваме леко с ванилова захар.