Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ароматни круши с маслени трохи, кафява захар и нар

Ароматни круши с маслени трохи, кафява захар и нар

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Ароматни круши с маслени трохи, кафява захар и нар
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
22/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ако от кухнята се носи вълшебен аромат, в никакъв случай не идвайте - крушите са си само за нас"

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр. зимни
  • масло - 60 г
  • кафява захар - 8 с.л.
  • нар - 1 бр.
  • продукти за трохите
  • масло - 60 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 к.ч. бяла кристална
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите и всяка разполовете, с остър нож внимателно почистете семенната част (може и с лъжичка, но тези круши са по-твърди и с нож е по лесно).

Сложете маслото в тиган и оставете да се разтопи, когато започне да образува мехурчета сложете крушите. Намалете котлона, поръсете с кафявата захар и обръщайте крушите няколко пъти.

Маслените трохи направете, като оставите маслото на стайна температура, добавите захарта, ванилията и брашното. Започвате да мачкате с пръсти докато се образуват трохите.

Напълнете крушите и леко ги запечете само на горен реотан. При сервиране поръсвате със семена от нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: