Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и го слагаме в купа. Вътре слагаме 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. прясно мляко. Прибавяме 2 с.л. олио, 1 щипка сол и захар.
Разбиваме яйцата в купа с тел или с вилица. Най – накрая прибавяме и тях. Объркваме всичко на гладка рядка смес. Загряваме си котлона и намазваме при необходимост тигана с олио или масло.
Изсипваме от сместа с малък черпак. Печем палачинките от двете страни. Обръщаме ги с дървена лопатка. В купа слагаме ½ кофичка майонеза. Сваряваме във вода на котлона 1 картоф и 1 морков.
Нарязваме сварения морков на кубчета, шунката - на кубчета и 1 сварен картоф - също на кубчета. Кашкавала го настъргваме на дребно ренде.
Объркваме всичко и подправяме с черен пипери сол. Слагаме в палачинките от солената смес и навиваме на рула.
Коментари