Компот от сини сливи и грозде

VeselinaVeselina
Готвач
263
56
259
3
06/11/2016
"Индришето придава невероятен аромат на любимия ни компот от сини сливи и грозде "
Приготвяне7 мин.
Готвене15 мин.
Общо22 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на половинки или четвъртинки всички сини сливи. Отстраняваме костилките.Измиваме гроздето. Бурканът се пълни с плодовете. '

Слагаме захарта. Наливаме вода малко под ръба на буркана. Слагаме вътре и две малки листа индрише. Бурканите се затварят херметически с капачки.

Използваме буркани от 800 мл. Слагат се да се варят в голяма тенджера или казан. Бурканите се стерилизират в продължение на 15 минути, след като заври водата.

Изваждат се внимателно от врялата вода и се обръщат с капачките надолу. След като изстинат, ги слагаме на тъмно и хладно място

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар