Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Пържени рулца с бекон

Пържени рулца с бекон

Пържени рулца с бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
10/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Иска ни се за Коледа всички подаръчета да са опаковани в хрупкав бекон и да крият вкусна изненада"

Необходими Продукти

  • тесто - готово
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 1 пакет суха
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • за плънката
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 1 пакет ленти
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладка вода със захарта и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавя се сол, олио и замесваме меко тесто. Оставя се покрито да втасва за 30 минути.

Кашкавалът се нарязва на лентички. Късаме топче тесто, с длани го сплескваме на питка, а краищата се дърпат, за да се оформи с големина 7-8 см. В средата поставяме лента кашкавал и се навива на рулце, за да не изтича кашкавалът.

Всяка лента бекон се навива около тестеното рулце и забождаме с клечки за зъби. Загрява се мазнина и пържим от всички страни до зачервяване. Изваждат се върху салфетка, за да попие мазнината. Клечките се махат и сервираме. Вкусно и ефектно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Вили, готовото тесто какво го правим? Нещо не можах да разбера за какво ни е готово тесто, след като описваш как го правиш и кое от двете теста използваме
10.11.2016 10:39