Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладка вода със захарта и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавя се сол, олио и замесваме меко тесто. Оставя се покрито да втасва за 30 минути.
Кашкавалът се нарязва на лентички. Късаме топче тесто, с длани го сплескваме на питка, а краищата се дърпат, за да се оформи с големина 7-8 см. В средата поставяме лента кашкавал и се навива на рулце, за да не изтича кашкавалът.
Всяка лента бекон се навива около тестеното рулце и забождаме с клечки за зъби. Загрява се мазнина и пържим от всички страни до зачервяване. Изваждат се върху салфетка, за да попие мазнината. Клечките се махат и сервираме. Вкусно и ефектно!
Коментари