Пържени пилешки рулца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържени пилешки рулца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Нашата кулинарка Дебелата Берта отново възбуди апетита ни с тази уникална рецепта!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • яйца - 2 броя
  • гъби - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 100 г
  • кисели краставички - 2 броя
  • чушки
  • масло - 2 с.л.
  • брашно
  • черен пипер
  • къри - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се начуква под прозрачно фолио на тънки пържоли. Накисва се в бялото вино, сол, черен пипер и малко къри за половин час.

В тиган се сгорещява малко масло и се запържват нарязаните на дребно гъби и бекон. Кашкавалът и киселите краставички се нарязват на дълги и тънки ленти. Пилешкото се отцежда за кратко от виното.

В единия край на всяка пържола се подрежда част от гъбите и бекона, по 2 ленти кашкава, краставички и чушка. Внимателно се завиват на руло и се забучват краищата с клечки за зъби, за да не изтече плънката.

Всяко пилешко рулце се овалва в брашно, а после в разбитите яйца и се пържи в сгорещена мазнина до апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Снежана
Снежана
Рецептата е много добра,получи ми се страхотна вечеря!
23.02.2012 02:17
Диляна
Диляна
Много вкусни се получиха.
10.10.2011 12:04