Паниран сладолед
Deep Fried Ice Cream
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Паниран сладолед

Паниран сладолед

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Паниран сладолед1 / 2
19/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
4-5 бр.
"Да, звучи невероятно, но може да изпържите дори и сладолед! А да знаете и колко е вкусно!"

Необходими Продукти

  • сладолед - 500 г
  • бисквити - 1 пакет обикновени
  • яйца - 3 броя
  • кокос - 2 с.л. стърготини
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете сладоледа на топки, които трябва да сложите във фризера за 1 час, за да се стегнат добре.

Натрошете бисквитите и заедно с кокосовите стърготини ги смелете в блендер.

Разбийте 2 яйца с прясното мляко + 1 ч.л. захар и 1/3 ч.л. сол.

Топките сладолед оваляйте първо в яйчената смес, а след това в смлените бисквити.

Отново ги сложете във фризера за 30 минути. Към останалото яйце се разбива и третото.

Загрейте силно мазнината за пържене.

Овалвайте отново всяка топка сладолед в разбито яйце и слагайте да се изпържи за секунди.

Поднесете топките паниран сладолед веднага с гарнитура от шоколадов сироп, сметана или др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
516
41
31
20
10
Дай твоята оценка: