Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Паниран сладолед с кокосови стърготини

Паниран сладолед с кокосови стърготини

Паниран сладолед с кокосови стърготини
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Хрупкав отвън, разтапящ се отвътре -поднесете панирания сладолед с топинг по избор и му се насладете"

Необходими Продукти

  • сладолед - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - 1/2 ч.ч.
  • нишесте - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - 2 с.л
  • прясно мляко
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на лъжица оформяме топки, които държим във фризера поне час. В блендер смесваме корнфлейкса заедно със кокосовите стърготини и захарта. Много добре блендираме самата смес.

В купичка разбиваме едно яйце и разтваряме в него нишестето.

Вадим от фризера топките сладолед, потапяме първо в яйчената, а след това в сухата смес. Връщаме още час във фризера.

Когато решим да сервираме панирания сладолед разбиваме и другото яйце. В съд поставяме олио и чакаме да се загрее добре.

След като е готово потапяме сладоледа в яйце и го изпържваме. Пърженето продължава не по-дълго от 3-5 минути.

Трябва да се получи златист цвят на панировката. Поднасяме веднага.

Може да се използва всякакъв вид сладолед и при поднасянето може да се поднесе с различен вид топинг, мед или ядки.

Панираният сладолед с кокосови стърготини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: