Начин на приготвяне
В купичка разбъркайте 50 мл мляко и нишестето.
В тенджера разбъркайте захарта, крема за кафе на прах и 100 мл мляко.
След това добавете останалото мляко, разбъркайте и сложете на котлон.
След като млякото заври, добавете разбърканото нишесте и варете за около 3-5 минути.
Прецедете сместа през цедката, охладете и приберете в хладилника за минимум 1 час.
Разбийте сметаната, добавете охладената смес и разбъркайте с шпатула.
Сипете сладоледената смес в машината за сладолед за около 40 мин.
Прехвърлете готовия сметанов сладолед в подходящ съд и сложете във фризера за около 1-2 часа.
Сервирайте топка сладолед към парче брауни, шоколадово суфле с течен център или любимия ви кекс.