Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта и като станат като крем, прибавяме кисело мляко (1 ч.ч.), бакпулвер (1 пакетче), олио (1/3 ч.ч) и сладко (4-5 с.л). Разбиваме хомогенно и ароматизираме с ванилиите. Сипваме ситно смлени орехи и лъжица по лъжица брашно, колкото е необходимо за кейково тесто.
Готовото тесто разпределяме в малки формички-чашки за кейкчета, намазани с мазнина. Печем в нагрята на 170 градуса фурна до готовност.
Изпечените кейкчета слагаме върху скаричка да се охладят и приготвяме крема.
Слагаме прясното мляко (3 ч.ч.) да заври със захар (5 с.л.). Нишестето разтваряме в малко вода и наливаме към врящото прясно мляко. Разбъркваме непрекъснато и сваряваме гъст крем. При необходимост от сгъстяване може да прибавим и малко брашно, разтворено с вода на кашичка.
Готовия крем дръпваме от котлона, ароматизираме с няколко капки есенция ром и сипваме смлените орехи (1/2 к.ч.) или повече на вкус. Прибавяме краве масло (20 г) разбъркваме и когато кремът леко се охлади, срязваме кейкчетата наполовина, намазваме с крем и отново слепваме.
Гарнираме готовите кейкчета със сладкарска сметана и захарни фигурки.