Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кейкчета с орехи и крем

Кейкчета с орехи и крем

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кейкчета с орехи и крем
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
17/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8
"Вече сме изпечени кулинари и не може да поднасяме само кексчета - те трябва и да са украсени, и да са с крем"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • сладко - 4 - 5 с.л. или мармалад по вкус
  • кафява захар - 1 с.л.
  • ванилии - 2 бр.
  • орехи - 1 к.ч. ситно смлени
  • брашно
  • за крема
  • нишесте - 1 бр. десертно с аромат карамел
  • захар - 5 с.л.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • орехи - 1/2 к.ч.
  • есенция ром
  • масло - 20 г
  • за гарниране
  • сладкарска сметана - разбита
  • захарни фигурки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и като станат като крем, прибавяме кисело мляко (1 ч.ч.), бакпулвер (1 пакетче), олио (1/3 ч.ч) и сладко (4-5 с.л). Разбиваме хомогенно и ароматизираме с ванилиите. Сипваме ситно смлени орехи и лъжица по лъжица брашно, колкото е необходимо за кейково тесто.

Готовото тесто разпределяме в малки формички-чашки за кейкчета, намазани с мазнина. Печем в нагрята на 170 градуса фурна до готовност.

Изпечените кейкчета слагаме върху скаричка да се охладят и приготвяме крема.

Слагаме прясното мляко (3 ч.ч.) да заври със захар (5 с.л.). Нишестето разтваряме в малко вода и наливаме към врящото прясно мляко. Разбъркваме непрекъснато и сваряваме гъст крем. При необходимост от сгъстяване може да прибавим и малко брашно, разтворено с вода на кашичка.

Готовия крем дръпваме от котлона, ароматизираме с няколко капки есенция ром и сипваме смлените орехи (1/2 к.ч.) или повече на вкус. Прибавяме краве масло (20 г) разбъркваме и когато кремът леко се охлади, срязваме кейкчетата наполовина, намазваме с крем и отново слепваме.

Гарнираме готовите кейкчета със сладкарска сметана и захарни фигурки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: