Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Вкусни кейкчета с орехи и шоколад

Вкусни кейкчета с орехи и шоколад

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вкусни кейкчета с орехи и шоколад
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • течен шоколад - 2 - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 3 сс.л. пудра захар
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 1 ч.л. за разбиване на белтъците
  • нишесте - 5 с.л. десертно
  • орехи - 1/2 к.ч. смлени
  • сметана - спрей за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците с щипка сол и пудра захар, една чаена лъжичка на твърда пяна. В отделен съд загряваме да се стопи маслото. Добавяме течния шоколад, олиото, водата и захарта. Разбъркваме докато се смесят хомогенно.

Дръпваме от котлона, леко охлаждаме и прибавяме последователно жълтъците, нишестето, бакпулвера и при необходимост малко брашно, за да се получи кейково тесто.

Прибавяме разбитите белтъци и внимателно разбъркваме. Ръсваме ореховите ядки. Сипваме тестото във формички за кейкчета, намазани с масло и изпичаме на 170-180 градуса фурна. Охладените кейкчета гарнираме със сметана от спрей и украсяваме със захарни фигурки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: