gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от круши

Конфитюр от круши

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Конфитюр от круши1 / 2
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
"Толкова вкусен, толкова ароматен конфитюр, иде ни да изядем цялото бурканче!"

Необходими Продукти

  • круши - 3 кг
  • захар - 1 и 1/2 кг
  • винена киселина - 2 ч.л.
  • карамфил - 4 зърна
  • канела - 2 - 3 пръчки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете крушите и ги нарежете на четвъртинки, като ги почистите от дръжките и семките. Поръсете ги със захарта и оставете да престоят за 1 нощ.

На следващия ден ги залейте с 2 и 1/2 ч.ч. вода и ги сложете да се варят заедно с пръчките канелата и карамфила на умерен огън.

След като сиропът се посгъсти като за сладко, добавете винената киселина и след 2-3 минути отстранете съда от огъня.

Разсипете още горещия конфитюр от круши в затоплени сухи буркани и ги затворете с капачките. Съхранявайте бурканчетата на сухо и хладно място готовият домашен конфитюр.

Този конфитюр от круши може да сервирате с дебели катми или бухтите на баба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: