Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от круши с мускатово вино и кардамон

Конфитюр от круши с мускатово вино и кардамон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Конфитюр от круши с мускатово вино и кардамон
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Тайната на вкусния конфитюр от круши е в ароматното мускатово вино"

Необходими Продукти

  • круши - 2 кг
  • бяло вино - 300 мл Мускат
  • кафява захар - 700 г
  • кардамон - 1 шушулка
  • индрише - 2 листа
  • лимонена киселина - 1 ч.л. равна
  • лимони - сока от 1 плод
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме крушите. Нарязваме ги на парченца, поливаме с лимоновия сок и ги посипваме със захарта.

Оставяме ги на хладно 12 часа. На следващия ден отсипваме отделения от плодовете сироп.

Изливаме го в подходящ съд и към него добавяме виното и ароматите - индрише и кардамон (не я чупете, пуснете я цяла).

Сместа кипва и температурата се намалява, тогава прибавяме нарязаните круши.

Разбъркваме конфитюра внимателно и варим до сгъстяване на сиропа.

Лъжица от него поставяме в студена чинийка и е готов, когато капката не се разлива.

Отделяме подправките и 10 минути, преди да отстраним съда от котлона прибавяме лимонената киселина.

Наливаме ароматния конфитюр в чисти и сухи бурканчета. Обръщаме ги с капачката надолу и ги покриваме с памучна кърпа, за да изстиват бавно.

Конфитюрът от круши с мускатово вино и кардамон е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: