Начин на приготвяне
Измиваме и обелваме крушите. Нарязваме ги на парченца, поливаме с лимоновия сок и ги посипваме със захарта.
Оставяме ги на хладно 12 часа. На следващия ден отсипваме отделения от плодовете сироп.
Изливаме го в подходящ съд и към него добавяме виното и ароматите - индрише и кардамон (не я чупете, пуснете я цяла).
Сместа кипва и температурата се намалява, тогава прибавяме нарязаните круши.
Разбъркваме конфитюра внимателно и варим до сгъстяване на сиропа.
Лъжица от него поставяме в студена чинийка и е готов, когато капката не се разлива.
Отделяме подправките и 10 минути, преди да отстраним съда от котлона прибавяме лимонената киселина.
Наливаме ароматния конфитюр в чисти и сухи бурканчета. Обръщаме ги с капачката надолу и ги покриваме с памучна кърпа, за да изстиват бавно.
Конфитюрът от круши с мускатово вино и кардамон е готов.