Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от круши и ябълки

Конфитюр от круши и ябълки

Конфитюр от круши и ябълки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
230 мин.
Порции
10
"При нас не ви се налага да избирате любим плод - опитайте нашия конфитюр от ябълки и круши"

Необходими Продукти

  • круши - 3 кг
  • ябълки - 2 кг
  • захар - 2.5 кг
  • карамфил - 5 зрънца
  • индрише - 4 - 5 листчета
  • оцет - 2 с.л. винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете крушите и ябълките. Нарежете ги на парченца и ги засипете със захарта. Оставете ги да престоят една нощ, за да си пуснат сок и да се разтопи захарта.

На другия ден ги сложете на огъня да се варят, като добавите карамфилчетата. Варете на умерен огън и често разбърквайте, за да не загори.

Когато сиропът на конфитюра се сгъсти, прибавете оцета и нарязани на дребно листенца индрише.

След 2-3 минути свалете конфитюра от огъня и го насипете още горещ в чисти, сухи и затоплени буркани.

Обърнете бурканите върху капачката, докато се охладят.

От тази доза се получават около 10 бурканчета от 330 мл.

Конфитюрът от круши и ябълки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: