Начин на приготвяне
Измийте и почистете крушите и ябълките. Нарежете ги на парченца и ги засипете със захарта. Оставете ги да престоят една нощ, за да си пуснат сок и да се разтопи захарта.
На другия ден ги сложете на огъня да се варят, като добавите карамфилчетата. Варете на умерен огън и често разбърквайте, за да не загори.
Когато сиропът на конфитюра се сгъсти, прибавете оцета и нарязани на дребно листенца индрише.
След 2-3 минути свалете конфитюра от огъня и го насипете още горещ в чисти, сухи и затоплени буркани.
Обърнете бурканите върху капачката, докато се охладят.
От тази доза се получават около 10 бурканчета от 330 мл.
Конфитюрът от круши и ябълки е готов.