Начин на приготвяне
Разбийте яйцата. Добавете захарта и продължете да разбивате. Прибавете пресятото брашно, нишесте и бакпулвер.
Разбъркайте добре и изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене.
Печете на 180 градуса около 15-20 минути. Извадете и оставете да се охлади.
По същия начин направете и кафявия блат. От тях изрежете кръгли блатове с диаметър 16-18 см.
Пригответе кремовете според указанието. Към тях добавете разбитата сметана.
В друга купа разбийте сметаната. Към нея добавете разбитата заквасена сметана с пудра захар и разбъркайте.
В поднос поставете ринг. Сложете един кафяв блат. Сиропирайте със захарен сироп с добавена ванилова есенция.
Намажете с бял крем и поръсете обилно с крокан. Поставете бял блат, сиропирайте и намажете със сметановия крем.
Поставете кафяв блат, сиропирайте, намажете с бял крем и поръсете с крокан. Поставете пак кафяв блат, сироп и сметанов крем. Пак бял блат, крем и крокан.
Завършете тортата с кафяв блат и измажете тортата със сметанов крем. Оставете в хладилника да стегне. След това я обвийте с ленти блат и я измажете с маслен крем.
Покрийте с фондан и украсете с фигурките.
Тортата Следобеден чай е готова.