Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Следобеден Кекс с Ябълки

Следобеден Кекс с Ябълки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Следобеден Кекс с Ябълки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 10
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ябълков кекс за следобедно кафе и приятна компания"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. 1 зелена и 1 червена
  • кафява захар - 160 г
  • захар - 90 г бяла
  • масло - 125г меко
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 135 мл
  • есенция - по няколко капки ванилилова и ромова (или щипка канела или индийско орехче)
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 170°С.

Измиваме, обелваме и настъргваме ябълките на едро.

Захарта и маслото се разбиват с миксер на пухкав крем, към тях се прибавят и яйцата и се разбива добре.

Добавя се брашното заедно с бакпулвера и ароматите (или подправките) и се разбива, докато се усвои брашното.

Получава се гъста смес, към нея прибавяме прясното мляко и накрая настърганите ябълки.

Изсипваме сместа в съд покрит с хартия за печене и печем около 50 минути. Проверяваме пухкавия ябълков кекс с клечека - тя трябва да излиза суха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз дори ги изтисквам преди да ги сложа.
25.05.2016 21:15
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Настърганите ябълки не трябва ли да се отцедят малко?
25.05.2016 21:08
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На мен ми изглежда много сладко, ронливо и вкусно.
25.05.2016 20:58
1
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглежда много апетитно! В добавка към следобедния чай или кафе...
25.05.2016 18:16
1
1
Покажи всички подкоментари