Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова торта с кроасани и бял топинг

Шоколадова торта с кроасани и бял топинг

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Шоколадова торта с кроасани и бял топинг
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Доверете ни се - по-вкусна торта от тази трудно ще намерите"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • кафява захар - 125 г
  • какао - 60 г
  • олио - 75 мл
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • айрян - 140 мл
  • кафе - 140 мл горещо
  • за крема
  • сметана - 200 мл
  • крем - 2 бр, оле шоколад (по 70 г)
  • прясно мляко - 800 мл
  • течен шоколад - 250 г
  • желатин - 2 бр.
  • за розовия крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • пудинг - 1 бр., ягода (40 г)
  • захар - 2 с.л.
  • кроасани - 12 бр. мини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете сухите съставки. В друга купа разбийте яйцата, олиото и айряна.

Добавете ги към сухата смес и разбъркайте. Накрая добавете горещото кафе и разбъркайте. Разделете сместа на две равни части.

Изпечете два блата във форма 24 см. Оставете да се охладят. Пригответе крема според указанието. Добавете разбитата сметана и течния шоколад.

Добавете желатина, приготвен според указанието и разбъркайте.

В тенджерка сипете 2/3 от млякото със захарта.

В останалото разтворете пудинга и го добавете към врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да се охлади. В подходяща чиния поставете ринг. Сложете един блат и изсипете розовия крем.

Върху него подредете кроасаните. Залейте с шоколадовия крем и поставете втория блат. Оставете в хладилника за една нощ.

На следващия ден свалете ринга и украсете шоколадовата торта по ваше желание.

Шоколадовата торта с кроасани и бял топинг е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: