Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват на водна баня, като се прибавя половината от захарта. Кравето масло се разбива на пяна и към него лъжица по лъжица се прибавят жълтъците. Брашното се смесва с нишестето и бакпулвера и се пресява. Към маслото и жълтъците се прибавя пресятото брашно, като се бърка непрестанно.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се добавят към другата смес. Към полученото тесто се добавят смлените орехови ядки, ванилията и се разбърква до получаване на еднородна смес. Тестото се изсипва в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тортена форма.
Пече се в умерена фурна около 45 минути. След като блатът леко поизстине, се изважда от формата и се разрязва с конец на два блата.
За да приготвите крема разтопете белия течен шоколад на водна баня, добавете прясното мляко и какаовото масло и разбийте.
Започнете да редите тортата, като намажете единия блат с част светлия шоколадов крем. Отгоре се поставя и другият блат и се залива с останалия крем.
Украсете тортата с настърган черен шоколад.
Коментари
брашно - 1 1/2 ч.л.
нишесте - 1 ч.л.