Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Неустоима торта с топинг и карамелизирани круши

Неустоима торта с топинг и карамелизирани круши

Неустоима торта с топинг и карамелизирани круши
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Ако от тортички не се пълнееше, по света щеше да има повече щастливи жени"

Необходими Продукти

  • пандишпанови изрезки - 200 г
  • Първи крем
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • нишесте - 1 1/2 с.л. ягодово
  • захар - 1 ч.ч.
  • крема сирене - 125 г
  • масло - 50 г
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • Втори крем
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • извара - 200 г
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • пудра захар - 3 с.л.
  • за карамелизираните круши
  • круши - 3 бр. средно големи
  • захар - 100 г
  • бяло вино - 3 с.л.
  • за сиропиране
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 100 г
  • за гарниране
  • топинг - ягодов
  • кокосови стърготини
  • пандишпанови изрезки
  • малини
  • боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете захарен сироп. Разпределете пандишпановите изрезки на дъното на тава с подвижен ринг, като оформите блат и ги сиропирайте.

Обелете крушите и ги нарежете на филийки. Сложете ги в съд за варене, добавете бялото вино и една с.л. захар. Заварете, докато крушите омекнат и течността се изпари.

Добавете останалата захар и гответе при непрекъснато бъркане до стопяването на захарта и карамелизирането на крушите. Отстранете съда от котлона.

Приготвяне на първия крем:

Разтворете брашното, нишестето и захарта в прясното мляко. Сложете съда на котлона и при непрекъснато бъркане, гответе до сгъстяването на крема. Отстранете от огъня и охладете крема. Прибавете ванилията, размекнатото масло и крема сиренето и разбъркайте до еднородност.

Приготвяне на втория крем:

В друг съд разбийте сметаната на пухкав крем с помощта на миксер, прибавете разтворения желатин по указания на пакета начин, пудрата захар и безсолната извара. Разбъркайте до гладък крем.

Върху оформеният блат изсипете първия крем, поръсете с боровинки и малини и загладете. Изсипете отгоре втория крем.

Завършете сметановата торта, като гарнирате с ягодов топинг, карамелизирани круши, поръсете с кокосови стърготини, а от страни облепете с пандишпанови трохи.

Охладете за минимум 5 часа, преди да сервирате.

Неустоимата торта с топинг и карамелизирани круши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: