Начин на приготвяне
Сварете захарен сироп. Разпределете пандишпановите изрезки на дъното на тава с подвижен ринг, като оформите блат и ги сиропирайте.
Обелете крушите и ги нарежете на филийки. Сложете ги в съд за варене, добавете бялото вино и една с.л. захар. Заварете, докато крушите омекнат и течността се изпари.
Добавете останалата захар и гответе при непрекъснато бъркане до стопяването на захарта и карамелизирането на крушите. Отстранете съда от котлона.
Приготвяне на първия крем:
Разтворете брашното, нишестето и захарта в прясното мляко. Сложете съда на котлона и при непрекъснато бъркане, гответе до сгъстяването на крема. Отстранете от огъня и охладете крема. Прибавете ванилията, размекнатото масло и крема сиренето и разбъркайте до еднородност.
Приготвяне на втория крем:
В друг съд разбийте сметаната на пухкав крем с помощта на миксер, прибавете разтворения желатин по указания на пакета начин, пудрата захар и безсолната извара. Разбъркайте до гладък крем.
Върху оформеният блат изсипете първия крем, поръсете с боровинки и малини и загладете. Изсипете отгоре втория крем.
Завършете сметановата торта, като гарнирате с ягодов топинг, карамелизирани круши, поръсете с кокосови стърготини, а от страни облепете с пандишпанови трохи.
Охладете за минимум 5 часа, преди да сервирате.
Неустоимата торта с топинг и карамелизирани круши е готова.