Начин на приготвяне
В купа смесете захарта с нишестето и ванилията. Добавете четирите жълтъка, след което разбийте добре с миксер. Налейте прясното мляко (студено) и разбийте отново с миксера.
Сипете сместа в тенджера и сварете крем на бавен огън, като бъркате непрекъснато. Охладете добре крема, прибавете лимоновата кора (настъргана) и смесете със заквасената сметана. Орехите се смилат в блендер, след което започнете да редите тортата.
Първо слагате ред бисквити, поливате ги с малко мляко и отгоре сложете от крема. Поръсете добре с орехи и сложете втори ред бисквити. Полейте отново с малко мляко и завършете в втората част крем.
Украсете тортата със сметана, поръсете през цедка с какао и охладете за няколко часа преди да консумирате.