Начин на приготвяне
Брашното се пресява хубаво два пъти. Към брашното се прибавя содата и се разбърка хубаво, за да се смесят. След това към тях се добавят яйцата, олиото и захарта.
Отново се разбърква сместа. След което се добавят и водата, и сладкото по избор. Разбърква се хубаво до получаването на еднородна смес. Сместа трябва да бъде гъста като за кекс .
След като сместа е готова, се помазва тава с олио и се набрашнява леко с брашно. Аз съм използвала форма за кекс под формата на мече, но може да се изпече както в кръгла тава, така и във форма за кекс.
Сместа за черната торта се изсипва в тавата или формата и се заравнява отгоре. Черната торта се пече на умерена температура 170 - 180 градуса до готовност. Готовността се проверява с клечка за зъби.
Ако клечката е суха, значи е готова, ако вади по клечката, значи трябва да се пече още. Пече се за около 30 - 40 минути.
След като е готова и изстинала, тортата отгоре може да я украсите по желание.
Аз съм използвала фондан.
Коментари
И не се ли изрязва или изравнява по някакъв начин, тази ми изглежда точно изрязвана за да и се придаде равна форма след изпичане, сиропира ли се с нещо, този фондан с какво се закрепва за тортата?