Начин на приготвяне
В тенджера наливаме вода, слагаме я на котлона, а щом заври, слагаме малко сол и добавяме макароните. Варим, докато се сварят. Щом макароните са готови, ги махаме и ги измиваме със студена вода, след което ги изцеждаме. Изсипваме макароните в тавичка.
Слагаме каймата в тиган, добавяме малко олио и разбъркваме хубаво, след което слагаме на котлона и пържим каймата до готовност.
Щом каймата е готова, я поръсваме върху макароните.
В кофичката с киселото мляко рендосваме чесана, добавяме сол на вкус и заливаме макароните с каймата.
В тиган нагорещяваме 3-4 с. л. олио и добавяме 1 с. л. червен пипер. Пържим за около 30 секунди и махаме от котлона и заливаме макароните.
Препоръчително е ястието, преди да бъде сервирано, да престои в хладилника за около 1 час.