Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на дебели кръгчета и ги оставете за 30 мин. в подсолена вода. След това ги запържете и от двете страни в олиото.
Нарежете чушките, лука, магданоза и настържете доматите. Сложете олио в тавата и запържете лука, чушките и каймата. Разбърквайте до готовност на каймата. След това добавете доматеното пюре, доматите и оставете да се запържват всички продукти още 3-4 мин.
След което снемете от котлона, добавете ситно нарязания магданоз, черен пипер, лютия червен пипер и солта разбърквайте добре.
Наредете запържените патладжани в тава и отгоре разпределете сместа с каймата. В купа сложете 5-6 с.л. доматено пюре и го размийте с малко вода, изсипете го в тавата и сложете патладжаните да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Пекат се за около 15-20 минути. Изпечените патладжани се изкарват от фурната и се слагат в голяма чиния, отгоре се слага по една с.л. кисело мляко с чесън и по 1 с.л. от соса.