Торта със сметана и цитруси

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Торта със сметана и цитруси
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
24/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Днес сме в настроение да хапнем свежа цитрусова торта, остава само да я приготвите и да почерпите"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ЗА СИРОПА
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • украса
  • сладкарска сметана - 250 мл течна
  • мандарини
  • киви
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА: Белтъците се отделят от жълтъците на яйцата. Белтъците се разбиват с щипка сол на плътен сняг. Жълтъците се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко.

Добавя се пресятото с бакпулвера брашно. Накрая се добавят разбитите на сняг белтъци, като се смесват много внимателно с шпатула. Блатът се пече на 180 градуса за 30-35 минути.

ПРИГОТВЯНЕ НА СИРОПА: Сиропа се сварява, като се смесват в тенджерка захарта и водата, след като кипне се вари 2-3 минути и се отстранява от котлона. Изпеченият и охладен блат се разрязва хоризонтално на две еднакви части.

Единият блат се сиропира, покрива се с пласт от разбитата течна сладкарска сметана и се поръсва обилно с нарязани плодове.Покрива се с втория блат, сиропира се и се покрива с останалата сметана. Тортата се украсява с плодовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: