Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювеч»Кървавица с картофи в гювеч

Кървавица с картофи в гювеч

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994222
Кървавица с картофи в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5-6
"Намерете домашна кървавица, а за всичко останало ще се погрижим ние - слагане на масата, изяждане, измиване на чиниите"

Необходими Продукти

  • кървавица - 1 кг.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 броя, сварени
  • домати - 2 броя, настъргани
  • чушки - 4 - 5 броя, печени и обелени
  • картофи - 4 - 5 броя, сварени и обелени
  • сол - на вкус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 клончета пресен
  • целина - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кървавицата и морковът се нарязват на колелца, лука и чушките на ивици, картофите - на едри кубчета.

Всичко се слага в гювеч, който е намаслен предварително. Добавят се и доматите, нарязаните подправки, наливат се 2 чаши вода и се обърква.

Не се слагат други подправки, защото в кървавицата има достатъчно. Поръсва се с олиото и се захлупва с капака.

Гювечът се слага в студена фурна. Пече се приблизително час и половина на 200С.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ldolmoff
ldolmoff
Уникално е! Утре пак ще правя :)
29.12.2012 23:03