Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Картофени мъфини с бекон

Картофени мъфини с бекон

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Картофени мъфини с бекон
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16-18 бр.
"От всички мъфини на света май най-харесваме тези с бекон. Но, за да сме сигурни, ще хапнем още един"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 с.л. + 2 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • бекон - 200 г
  • сирене - 60 - 70 г
  • кашкавал - 60 - 70 г
  • лук - 1/3 глава
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в леко подсолена вода, отцеждат се и се намачкват. Лукът се запържва в сгорещено олио заедно с две щипки сол и две щипки черен пипер. Беконът, сиренето и кашкавалът се нарязват на малки кубчета.

Към намачканите картофи се чуква яйцето, добавя се 1 с.л. сол и 2 щ. черен пипер. Разбърква се с миксер на пюре. После се добавят бекон, сирене, кашкавал и запърженият лук.

Сместа се разбърква с лъжица, след което се изсипва във форми за мъфини като трябва да остане около 1 пръст свободно пространство. Пекат се във фурна на 180 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: