Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гнезда»Картофени гнезда в бекон

Картофени гнезда в бекон

Irina ManolovaIrina Manolova
Новак
6198
Картофени гнезда в бекон
Снимка: Irina Manolova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Такава вкусотия сме приготвили, че бирата няма да ни стигне в никакъв случай, тичайте за още"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • бекон - 300 г
  • масло - 30 г
  • сирене - 200 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, отцеждаме водата и ги намачкваме. Добавяме маслото, разбъркваме да се стопи. Изчакваме малко да се охладят.

Слагаме яйцата, натрошеното сирене, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме да се смесят добре всички съставки.

С помощта на ринг оформяме гнезда, в средата правим дупка и я запълваме с настърган кашкавал.

Махаме ринга, увиваме с бекон и ги подреждаме в предварително намаслена тава.

Печем 20-25 минути в предварително загряла фурна на 200 градуса.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пълнени картофи или гнезда от кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: