Начин на приготвяне
Гъбите се сваряват. След това се нарязват на дребни парчета. Картофите и морковите се измиват и се сваряват. След като са сварени морковите, се рендосват при гъбите. Нарязва се и магданозът. Разбърква се хубаво.
Сместа се овкусява с черен пипер и сол. Отделно в дълбок съд се намачкват сварените картофи. Към картофите се прибавя сиренето и подправките. След това и разбитото яйце. Разбърква се хубаво.
От готовата картофена смес се оформят кюфтенца, като посредата се слага от гъбите и морковите. За да ви е по-лесно да направите кюфтенцата, си намокрете ръцете.
Готовите кюфтенца се овалват в брашно, което е изсипано в плоска чиния. Готовите картофени кюфтенца се изпържват в силно сгорещено олио.