Палачинки с вряща вода

06/01/2017
"Причина номер 1 да се откажете от всички диети сега и до края на живота си - ароматни палачинка с неустоим вкус "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 333
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива добре, като към него се влагат киселото мляко, олиото, солта, захарта и брашното. При разбиването трябва да се получи гладка смес.

Към нея се прибавя содата, разтворена предварително във врящата вода, като разбъркването с миксер продължава. Трябва да се получи смес със средна гъстота, която се оставя да почине за пет минути.

След това от нея се взема с черпак и се разнася по тиган с незалепващо покритие, който може да е леко намаслен. Когато от едната страна на палачинката се получат балончета, се обръща от другата, за да се изпече равномерно.

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Аника Войт
Аника Войт
17.01.2020 12:54
Интересна рецепта, а каква е разликата и какъв е смисъла на вряшата вода?
0
0
Ginka Dimitrova
Ginka Dimitrova
07.01.2017 21:53
В списъка на продуктите не присъства олиото, което се влага при яйцето. Може би имате в предвид маслото?
7
0
Веселина Константинова
Чудесни са! Браво!
0
0