Салата от остров Ява

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Салата от остров Ява1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелка - 1 бр.
  • киви - 1 бр.
  • ананас - 2 шайби
  • червен лук - 2 глави
  • маково семе - 1 с.л.
  • банан - 1 бр.
  • жълти стафиди - 1/4 ч.ч.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • слънчогледово олио - 3 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • къри - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган пресен
  • мащерка - 4 с.л. прясна
  • риган - 4 с.л.
  • босилек - 4 с.л.
  • кокосови стърготини - 1/2 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето и лука на ситно. Смесете ги с маковото семе и стафидите.

В отделен съд сипете оцета, двата вида олио, пресования чесън, меда, къри сместа, соевия сос и джинджифила. Прибавете сместа към зелето, разбъркайте добре и приберете в хладилника за 2 часа.

След като извадите салата, я разделете в 4 индивидуални чинии. Гарнирайте с парчета ананас, киви и банан.

Отгоре поръсете смесените ароматни треви - мащерка, риган, босилек и кокосовите стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: