Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета (за по-бързо увиране). Сваряват се на пара или по удобен за вас начин до пълно омекване.
Изсипват се в тава и докато са още горещи, се добавят сиренето и маслото. Картофите, сиренето и маслото се мачкат с вилица или преса до получаване на пюре, но не и паста.
По време на мачкането може да се добавят и част от маслините, които са ситно нарязани. Когато пюрето е готово и разпределено равномерно в тавата, се настъргва кашкавалът.
Оставя се да изстине, кашкавалът междувременно омеква или просто се стапя. В така получения пясъчен остров се забиват пластмасовите сламки (нужни са ни трия броя, като дължината определяте сами).
На сламките се надяват маслините, а на върха им се поставя листенце целина или магданоз. На снимката за основа съм ползвал листа от маруля, но не е задължително.
В основата на палмите има нарязан на колелца морков, но може да е всичко друго по ваш вкус.
Коментари