Начин на приготвяне
Сушените плодове се накисват в ликьора, подправени с двете ванилии.
Маслото се разтопява на водна баня. Черният шоколад се начупва на парченца и също се разтваря на водна баня. Разбъркват се добре до пълното хомогенизиране.
Бисквитите се натрошават /в чопър/ - на по-едри парченца. Поставят се в купа. Към тях се прибавя меда, шоколадовата смес, накиснатите сушени плодове и ядките. Разбърква се добре.
Получената смес се изсипва в тава с подвижно дъно (с диаметър мах. 24 см.), предварително застлана с хартия за печене. Оставя се да стегне в хладилник поне няколко часа (най-добре цяла нощ).
На следващия ден гарнирайте с разтопения бял шоколад и поръсете с натрошените ядки.