Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Постен сладкиш Медени сливи

Постен сладкиш Медени сливи

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Постен сладкиш Медени сливи
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 3
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10 парчета
"Постите са чудесен повод да отворим старите тефтери и да извадим изпитаните рецепти - като тази"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 2 ч.ч.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сладко от сливи - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ликьор - 1 - 2 с.л. по избор
  • За намазване
  • мед
  • За глазиране
  • маргарин - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • вода - малко, ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за блата, добавете топлата вода и бъркайте до пълното хомогенизиране. Изсипете в тавичка (мах. 25 см в диаметър), предварително застлана с хартия за печене и метнете във фурната, предварително загрята на 150 градуса за около 30 мин.

Още топъл, готовия сладкиш намажете с мед.

Когато медът постегне, залейте с глазурата.

Забележка: можете да добавите ядки по Ваш вкус, да украсите с ядки, както и да НЕ слагате сладко. Сладкишът е вкусен във всякакви варианти.

И преди някоя пчеличка да се чуди кой ѝ е отмъкнал събрания мед, си направете един ароматен чай, отрежете си порядъчно парче и се насладете на истинската сладост!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: