Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Сицилиаски картофени кюфтета

Сицилиаски картофени кюфтета

АниАни
Новак
6521240
Сицилиаски картофени кюфтета2 / 2
15/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
27 мин.
Порции
12
"Ароматни картофени кюфтенца по автентична сицилианска рецепта - стана ли време да похапнем"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г сварени и намачкани
  • бакпулвер - 4 равни ч.л.
  • пармезан - 4 с.л.
  • салам - на кубчета
  • кашкавал - на кубчета
  • брашно - 200 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете меко тесто от картофите, солта, черния пипер, брашното и бакпулвера. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Разточете кора и изрежете с помощта на кръгла форма четен брой кръгове. В половината сложете парчета кашкавал и салам.

С другата част похлупете и притиснете ръбовете. Наредете в тава с хартия за печене, поръсете с капки зехтин, изпечете за около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, на половината време обърнете кюфтетата.

Сервирайте в голяма чиния със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: