Начин на приготвяне
Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте с малко сол. Към тях добавете изварата, 2 яйца, галетата, зелените подправки, сол и черен пипер на вкус, смления чесън и зехтина.
Омесете сместа добре и оформете средно големи кюфтета. Всяко кюфте се овалва в разбито яйце, галета и пак в яйце и се пържи от двете страни в сгорещено олио до златист загар. Отцеждат се върху кухненска хартия.
Картофените кюфтета с галета се поднасят със сос от кофичка кисело мляко, разбито с 2 с.л. заквасена сметана и овкусен със черен пипер, сол и накълцан магданоз.
Картофените кюфтета са идеална гарнитура към печено месо, но могат да бъдат поднесени и като самостоятелно ястие.
Коментари