Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с панировка

Картофени кюфтета с панировка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Картофени кюфтета с панировка
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
170 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • картофи - към 800 г
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • панировка - 1/2 пакет /за кашкавал/
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л. пълна
  • куркума - 1 с.л.
  • кимион - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват. След това се смачкват и към полученото се добавят останалите съставки, с изключение на панировката.

От така добитата кайма с влажни ръце се оформят кюфтенца, които след това се овалват в панировката.

След това се поставят върху хартия за печене и се пекат в загрята на 180-200 градуса фурна около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: