Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Сложете ги в тава с хартия за печене и ги поръсете със зехтин и розмарин. Печете на 230 градуса за 30 минути.
Междувременно трябва да почистите артишока. Това е най-трудната част от тази рецепта.
Първо премахнете външните листа и отрежете върха. Разрежете го на половина и с помощта на лъжица премахнете вътрешната брада. След това разрежете на още две половини.
Така от един артишок ще получите 4 парчета. Накиснете го в подкиселена вода (изстискан лимон или оцет), за да предотвратите промяната в цвета.
След като извадите картофите от фурната, добавете артишока и отново поръсете със зехтин, сол, и черен пипер.
Печете още 30 минути на 180 градуса.
Сервирайте топлo за гарнитура на риба и месо или като основно, поръсено с прясно чили и куркума.