Начин на приготвяне
Приготвяме тестото, като разтопяваме краве масло и смесваме с топла вода, сол, захар, суха мая, бакпулвер и разбито яйце. Постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо, за да получим еластично тесто.
Оставяме тестото да втаса на топло. Готовото тесто разточваме върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора и нарязваме на квадратчета. Намазваме квадратчетата с разбито яйце (с четка) .
Слагаме в центъра на всяко квадратче парченце краве масло и натрошено сирене. Прегъваме срещуположните върхове към центъра и притискаме да не се разтварят при печене.
Намазваме отгоре соленките с разбито яйце и печем в загрята на 180-190 градуса фурна до златисто.
Соленките с масло са готови.