Яйца по панагюрски в тиган

20/01/2017
"Толкова да я обичаме тази гозба, не можем да ѝ се наситим и всеки ден да я ядем "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
83 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо238 702
  • Преглеждания за месеца404
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена83

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям, широк тиган наливам вода, слагам на котлона и изчаквам да заври. Посолявам и чуквам едно по едно яйцата.

След около пет минутки обръщам внимателно с решетъчна лъжица. Изваждам и ги поставям в голяма чиния.

В дълбока купа изсипвам две кофички, гъсто кисело мляко. Добавям сол, чесън на прах и сух копър. Разбърквам добре и поливам с няколко лъжици, върху готовите вече яйца.

В малко тиганче, наливам две-три с.л. олио, слагам го на котлона само за 30 секунди, добавям една чаена лъжичка млян червен пипер и разбърквам.

С тази ароматна, червена запръжка, покривам млечната смес. При поднасяне поръсвам с нарязан свеж магданоз.

Рейтинг

5 12
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#184887
Любима рецепта! Благодаря! Ако позволите една забележка ☺ Винаги е по-добре да се използват пресни подправки, пресен копър и чесън, в пъти е по-вкусно
15
0
Потребител#184286
Сготвих ги и станаха много вкусни.Благодаря за прекрасната рецепта.
3
1
Румяна милчева
Слагам чесън но не на прах,а скилидка пресована много по вкусно е .
20
1