Начин на приготвяне
Изсипваме 1 л. прясно мляко в тенджерка на котлона. В млякото слагаме захарта и разбъркваме. Отцеждаме сока на 1 портокал. Сваряваме млякото със сложената вътре захар и сок от портокала. Настъргваме кората на 1 портокал в купичка. То става сладко и захарта се стопява.
Размиваме съдържанието на пакетчето крем за торта с цитрусов вкус. Изсипваме го в съд с 60 мл вода и разбъркваме докато се разтвори и стане нещо като кашичка. Постепенно го прибавяме към врящото мляко и разбъркваме до сгъстяване на крема. Намаляваме котлона. Бъркаме непрекъснато.
Дърпаме го от котлона след като стане готов крема. В две йени среден размер нареждаме бисквитите и крема. Първо в едната йена слагаме тънък слой от крема, после ред ванилови бисквити по дължина и ред какаови бисквити до тях пак по дължина.
Следва пак ред бисквити от двата цвята - върху ваниловите пак ванилови, върху какаовите пак какаови. Ред крем равномерно върху бисквитите. Върху крема слагаме от настърганата кора на портокала - около половината количество. Следва какаови бисквити върху страната на ваниловите два реда и два реда ванилии върху какаовата страна. Правим го, за да стане шахматно.
Най–накрая пак поливаме с крем. По същия начин редим тортичката и в другата йена. Слагаме ги в хладилник да стегне. Режем на квадрати с остър нож след 6, 7 часа.Продуктите са достатъчни за 2 среден размер тортички или за една по големичка, като ги редите в ваш съд ще прецените. Получава се три реда крем и два двойни реда бисквитки.