Ретро бисквитена торта

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Ретро бисквитена торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Това не е просто поредната рецепта за торта - това е истинска машина на времето"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • лимони - кората на 1/2 лимон
  • за крема
  • шоколад - 1 кофичка течен (около 200 г)
  • пудра захар - за поръсване
  • сметана - 200 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пухкав крем жълтъците със захарта, добавете брашното и настърганата лимонова кора. По желание добавете и малко коняк за аромат.

Объркайте с разбитите на сняг белтъци. Сипете сместа в подмазнена или застлана с хартия за печене малка правоъгълна форма.

Изпечете в слаба фурна и оставете да изстине след това.

Разрежете внимателно на 3 блата, които се слепяват с течен шоколад, малко разбита сметана.

Отгоре бисквитената торта се поръсва с пудра захар.

Ретро бисквитената торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мираела
Мираела
Нали е бисквитена торта? Къде са бисквитите?
Защо не я наре4е само ''Ретро торта''!?
07.03.2016 16:00
2
Пепи
Пепи
Това като го гледам такова ронливо и на пластове по-скоро е бутер тесто
19.01.2014 14:08
2
кики
кики
има малка разлика в това което е на снимката и това което се полу4ава и разликата не е то4но малка но пак се изяде
15.09.2013 09:36
1
Дани
Дани
Тестото се казва бисквитено, по-точно бисквитно, но както и да е, всеки пише както си му е по-удобно.
13.09.2013 13:20
3
Margarita
Margarita
Извинете но къде са бисквитите на заглавието пише Ретро бисквитена торта но не виждам бисквитите
12.09.2013 19:33
2