Начин на приготвяне
Стрийте бисквитите или ги смелете в блендер, добавете мекото масло, какаото, еспресото и захарта.
Разбъркайте много добре, сипете сместа във форма за торта, като притискате много добре към дъното на формата. Поставете я в хладилника да стегне, докато приготвяте крема.
Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте белтъците на гъст сняг с щипка сол.
В отделен съд разбийте сладкарската сметана.
Разтопете на водна баня двата шоколада с щипка сол и какаото. Към разтопения шоколад добавете един по един жълтъците, като непрекъснато разбивате с миксер.
Накиснете желатина в малко студена вода да набъбне, разтопете го в микровълнова, сипете го към шоколадовата смес.
Добавете сметаната при шоколада и разбивайте с миксер. На малки порции прибавяйте разбитите белтъци, като разбърквате много леко с шпатула.
Сипете крема върху основата и приберете в хладилник за 6 часа.
Украсете шоколадовата торта по ваш вкус.
Бисквитената торта Шоколад е готова.