Начин на приготвяне
Сухата мая се сипва в малко топла водичка заедно със захарта и се изчаква да се активизира.
Разбийте яйцата в купа, добавете шупналата мая, около 1 л топла вода, солта и се разбърква постепенно с брашното.
Трябва да се получи тесто, по-гъсто от палачинковото, което се оставя на топло да втасва за около 1 час.
Загрейте постепенно сача и го намажете само в началото с мазнина. Разбийте в малка паничка яйцето и киселото мляко и мажете сача с тази смес преди да сложите от тестото.
Сипвайте по 1 черпак от сместа за катми и щом отгоре се засуши, обръщайте да се пече от другата страна.
Опечените катми мажете с бучка масло. Поднесете ги със сладка или солена плънка.
Коментари