Начин на приготвяне
Измиваме доматите, правим разрез в кожата на всеки домат и ги бланшираме в кипяща вода около 6 минути. Готови са когато кожата започне да се бели при разреза.
Изваждаме доматите, обелваме ги, срязваме ги наполовина, изваждаме семената и прецеждаме сока от тях. Запазваме сока и режим месото на доматито на малки ивици.
Листата на босилека се измиват и се режат на едро.
В тиган слагаме доматените ивици, сока от доматите и нарязания босилек. Добавяме 50 г масло и разбъркваме. Когато започнат доматените ивици да се разпадат, изключваме котлона и добавяме останалото масло.
Накрая подправяме със сол и малко черен пипер. Тази супа сервираме в купички, като към тях се прибавя малко безсолна извара. Украсяваме с останалите листа от босилек.