Млечна каша с пресен лук

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
934
1k
1
27/12/2019
"Свежо пролетно ястие, което ви препоръчваме от сърце "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 280
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и чесъна, измиваме ги и нарязваме. В малка тенджерка на огъня се сгорещява олиото, в което запържваме лука, заедно с чесъна, като разбъркваме за 3-4 минути.

Прибавяме 3 непълни супени лъжици брашно. Разбърква се отново, след което се добавя една пълна чаша от студеното прясно мляко.

Непрекъснато се разбърква и на етапи добавяме и следващите две чаши мляко. Оставяме млякото да клокне, за около 3-4 минути.

Кашата е готова и се отдръпва от огъня. Затваряме тенджерката с капак, за да не се образува коричка.

Преди да сервираме, в малко тиганче на огъня се сгорещява малко олио - 2-3 лъжици и веднага се отстранява от котлона. Пускаме в олиото малко червен пипер и разбъркваме, като внимаваме да не прегори.

Запръжката се изсипва върху млечната лучена каша, като се правят прорези да се образуват пътечки, или просто напръскайте. Поръсете с накълцан пресен магданоз.

Може да се сервира с червен домат, сварено яйце, бучка сирене, пържено месо - както ви харесва.

Млечната каша с пресен лук е готова.

Мултифункционално ренде с 5 приставки-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
22.32 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар