Начин на приготвяне
Тестото: Водата и олиото завират. Добавя се брашното и се бърка непрестанно до сгъстяване. Отнема около няколко минути. Изчаква се да изстине и се добавят яйцата едно по едно, като след всяко се разбърква много добре.
С лъжица оформяме малки еклери. Пекат се 30 минути на 200 градуса. Не забравяйте да оставите място между тях, защото уголемяват обема си.
Крем: Към заврялото със захарта мляко, добавяме размитото с вода брашно. Бърка се непрекъснато. Добавя се маслото и бъркаме още около 2 мин. Добавяме ванилията. Махаме от котлона.
Вече охладените еклери разрязваме на две. Пълним с крем.
По желание поръсваме със пудра захар или потапяме в шоколадов кувертюр.