Млечна баница с юфка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
17/03/2012
"Класика от българската кухня - както за закуска, така и за десерт"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93 528
  • Преглеждания за месеца4118
  • Преглеждания за седмицата425
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества
Млечна Баница

Начин на приготвяне

Сипете домашната юфка в подмазнена тава и я разстелете, след което отгоре равномерно разпределете маслото.

Сложете да се запече във фурната, докато маслото се разтопи и юфката леко се зачерви.

Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилията. Залейте запечената юфка с тази смес.

Сложете да се пече на умерена температура за около 20-30 минути.

Изпечената Млечна баница с юфка поръсете с пудра захар.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 5
4 9
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#182879
Любимата ни -с юфка.На дъното на тавичката понякога карамелизирам малко захар. Тогава има лек вкус на карамел.
1
0
Ани
Ани
27.02.2014 20:07
А хубава ли е ?
2
0
az
az
01.12.2013 20:49
това е юфка на фурна а не баница
1
2