Начин на приготвяне
Намазваме обилно с краве масло тава за печене с диаметър 26-28 см.
На дъното слагаме два листа точени кори, намазваме с масло.
Поставяме още два пласта кори, отново мажем с разтопено масло. Редим до свършване на корите, прегъваме краищата към вътрешността на тавата.
Обилно намасляваме и правим прорези по повърхността на тази вкусна млечна баница. Печем в умерено загрята фурна за 15-20 мин.
Загряваме млякото със захарта.
Отделно разбиваме за кратко с тел яйцата, постепенно ги смесваме с горещото мляко и ванилията. Добавяме лимоновата есенция.
Заливаме златисто изпечените кори с яйчената смес. Печем още 20 минути на 180°C, след което изваждаме баницата от фурната.
Покриваме тавата с кърпа.
След 5-10 минути обикновената млечна баница се нарязва и поднася, може да се консумира и студена.